Judith Bruynzeels

Breda – 1975. klik hier voor mijn CV

Judith is Rock ’n Roll mixt Jazz met  poëzie –  Ze zoekt de grilligheid van het moment- Ze durft  het toeval binnen te laten in het repetitieproces – Ze heeft een onuitputtelijk uithoudingsvermogen en is onomstootbaar kwetsbaar

Afgestudeerd aan de Academie voor Drama in Eindhoven ben ik mijn maker schap verder gaan verdiepen binnen trainingen in Mime aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. De interesse voor de zeggingskracht van het lichaam in de ruimte heb ik verder onderzocht door Suzuki / Viewpoints trainingen te volgen van vooraanstaande trainers uit New York en Japan.

Daaruit volgde het Extended Ensemble waarbinnen theatermakers, performers wereldwijd d.m.v. training, laboratoria en performances onderzoeken hoe het theater van nu eruit ziet.

Mijn werk is hierdoor meer verschoven naar het snijvlak van beeldende kunst en theater, waarbinnen ik taal zoek voor complex trauma en hoe dit van invloed is op het vertellen van verhalen.

Beeldend kunstenaar

Ik werk met Oost Indische inkt en houtskool, het liefst op glad papier. Zo kan je in het verstrijken van de tijd, laag na laag bouwen om de emotie die in de tekening schuilt, zichtbaar te krijgen. Op 1 en 2 juni 2024 kun je mijn werk zien en ervaren tijdens de kunstroute in Broek in Waterland.

In het intuïtieve gelaagde beeldend werk hebben Suzanne Huijs en ik een fijne samenwerking gevonden. Onder de naam Suijz kun je meer te weten komen over wat we doen, voor wie en waarom suijz er is.

Nieuwsgierig naar meer werk van Mijn naam is haas? Kijk eens op: www.mijnnaamishaas.info