Judith Bruynzeels

Breda – 1975. klik hier voor mijn CV

Judith is Rock ’n Roll mixt Jazz met  poëzie –  Ze zoekt de grilligheid van het moment- Ze durft  het toeval binnen te laten in het repetitieproces – Ze heeft een onuitputtelijk uithoudingsvermogen en is onomstootbaar kwetsbaar

Trainer

Ik ben in 2000 afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Drama (Eindhoven). Ik ben mijn spel en maker schap verder gaan verdiepen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten d.m.v. trainingen in Mime. De interesse voor de zeggingskracht van het lichaam in de ruimte heb ik verder onderzocht door Suzuki en Viewpoints trainingen te volgen van vooraanstaande trainers van de SITI Company uit New York en van de SCOTT Company uit Toga, Japan.  Sindsdien maak ik onderdeel uit van het Extended Ensemble waarbinnen theatermakers, acteurs uit de hele wereld door middel van training, laboratoria en performances onderzoeken hoe het theater van nu eruit ziet. Ik vind het van belang omdat tijd, ruimte en aandacht begrippen zijn die we zullen moeten blijven onderzoeken in een steeds sneller draaiende maatschappij. Daarnaast is de training voor mij de tool om mijn stem in al zijn facetten te laten klinken, zowel in spreken als binnen mijn eigenaars schap als maker.

Beeldend kunstenaar

In het voorjaar van 2020 begon ik te tekenen. Tijdens de rust die de lockdown bood vond ik de tijd die nodig is om aandacht te hebben voor dat wat zich onder je ogen ontvouwt. In de maanden die volgden groeide de dierenwereld groter en groter.

Ik werk met Oost Indische inkt en houtskool, het liefst op glad papier. Zo kan je in het verstrijken van de tijd, laag na laag bouwen om de emotie die in de tekening schuilt, zichtbaar te krijgen.

Nieuwsgierig naar meer dieren? Kijk eens op

https://mijnnaamishaas.info/winkel/

School voor Talent trainer viewpoints