Judith Bruynzeels

Breda – 1975. klik hier voor mijn CV

Judith is Rock ’n Roll mixt Jazz met  poëzie –  Ze zoekt de grilligheid van het moment- Ze durft  het toeval binnen te laten in het repetitieproces – Ze heeft een onuitputtelijk uithoudingsvermogen en is onomstootbaar kwetsbaar

Trainer
Ik ben in 2000 afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Drama (Eindhoven). Ik ben mijn spel en maker schap verder gaan verdiepen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten d.m.v. trainingen in Mime. De interesse voor de zeggingskracht van het lichaam in de ruimte heb ik verder onderzocht door Suzuki en Viewpoints trainingen te volgen van vooraanstaande trainers van de SITI Company uit New York en van de SCOTT Company uit Toga, Japan.  Sindsdien maak ik onderdeel uit van het Extended Ensemble waarbinnen theatermakers, acteurs uit de hele wereld door middel van training, laboratoria en performances onderzoeken hoe het theater van nu eruit ziet.

“Als kunstenaar is het voor mij essentieel om de toeschouwer te betrekken bij mijn werk. Daarin nodig ik hen uit om zich te verwonderen en nieuwsgierig te zijn, om het ‘niet weten’ te omarmen en te ontdekken wat er gebeurt. Dit geldt vooral voor thema’s die de onderlaag raken waar trauma spreekt. Als ergens een taboe op rust gaan we er liever van weg dan dat we het onder ogen zien. Ik geloof echter dat als we op andere manieren leren luisteren en kijken, zonder het verhaal per se te willen begrijpen, we elkaar kunnen ontmoeten op een dieper niveau. Het gaat dan om wat je ervaart en dat is een mooi uitgangspunt om samen op reis te gaan in het kunstwerk en het leven”

 

Beeldend kunstenaar

In het voorjaar van 2020 begon ik te tekenen. Tijdens de rust die de lockdown bood vond ik de tijd die nodig is om aandacht te hebben voor dat wat zich onder je ogen ontvouwt.

In de maanden die volgden groeide de dierenwereld groter en groter.

Ik werk met Oost Indische inkt en houtskool, het liefst op glad papier. Zo kan je in het verstrijken van de tijd, laag na laag bouwen om de emotie die in de tekening schuilt, zichtbaar te krijgen.

Nieuwsgierig naar meer dieren? Kijk eens op: www.mijnnaamishaas.info