Mijn naam is Haas; hoe het spreken kan.

In de dagen dat de wereld op slot ging ontvouwden zich onder mijn ogen tekeningen van dieren. Ik had mijzelf de opdracht gegeven om naast de audiovoorstelling, een boekje rondom het thema dissociatie te maken . In het voorjaar van 2021 zal een eerste versie verschijnen !

Het boek is een van de tools die we ontwikkelen in verbinding met de audio voorstelling. Daar waar we samen komen om te zoeken naar hoe spreken over misbruik gehoord kan worden. Via beeld en tekst worden handvatten geboden om over emoties te spreken die we vaak verborgen houden.

Het is een wereld waar dieren zich tonen. Waar in je je gezien en gehoord kunt voelen. Op lichte wijze, met humor en ontroering. De dieren zijn karakters, veelal verkreukeld in het gezicht en lijf. Wat je ziet is de zoektocht naar een verloren kindertaal die via het beeld weer spreekt.
Als gebeurtenissen in je jeugd te groot zijn om te kunnen bevatten kan het zijn dat je gaat dissociƫren. Dat is een soort uiteenvallen. Tijdens de gebeurtenis plaats je je waarneming buiten je bewustzijn.
In de rust die de lock down bood vond ik via het tekenen een manier om de verloren herinneringen aan de gebeurtenissen terug te vinden. Ik heb een vorm gevonden om te kunnen luisteren. En daarmee een opening om te kunnen spreken.

tekeningen en tekst: Judith Bruynzeels grafisch vormgeving : Suzanne Huijs.

Was zo graag samen gevallen, maar iedereen viel apart. Was zo graag samengevallen, maar iedereen viel apart, alleen
  • all rights to JUDKA