Over Judith

Judith Bruynzeels

Breda – 1975. klik hier voor mijn CV

Judith is Rock ‘n Roll mixt Jazz met  poëzie –  Ze zoekt de grilligheid van het moment- Ze durft  het toeval binnen te laten in het repetitieproces – Ze heeft een onuitputtelijk uithoudingsvermogen en is onomstootbaar kwetsbaar

Trainer

Ik ben in 2000 afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Drama (Eindhoven). Ik ben mijn spel en maker schap verder gaan verdiepen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten d.m.v. trainingen in Mime. De interesse voor de zeggingskracht van het lichaam in de ruimte heb ik verder onderzocht door Suzuki en Viewpoints trainingen te volgen van vooraanstaande trainers van de SITI Company uit New York en van de SCOTT Company uit Toga, Japan.  Sindsdien maak ik onderdeel uit van het Extended Ensemble waarbinnen theatermakers, acteurs uit de hele wereld door middel van training, laboratoria en performances onderzoeken hoe het theater van nu eruit ziet. Ik vind het van belang omdat tijd, ruimte en aandacht begrippen zijn die we zullen moeten blijven onderzoeken in een steeds sneller draaiende maatschappij. Daarnaast is de training voor mij de tool om mijn stem in al zijn facetten te laten klinken, zowel in spreken als binnen mijn eigenaars schap als maker.

Tekenaar / dichter

Tijdens de Lock down werd het steeds meer onmogelijk fysiek met elkaar in de ruimte te kunnen trainen. Door de tijd die vrijkwam ben ik gaan tekenen en de karakters die ontstonden verbeelden een rijke innerlijke wereld vanuit poëzie in taal en beeld.

Hieruit is het project ; mijn naam is haas voortgekomen. De tekeningen zullen een plek krijgen als decor voor de audiovoorstelling maar dienen ook om op een meer laagdrempelige wijze het ongemakkelijke gesprek rondom misbruik vorm te geven.

Toekomst

Ik volg momenteel de opleiding tot voice-over/ stemactrice bij stemmenwerk van Barnier Geeling en daarin vind ik veel lol en spelplezier. Ik heb een mooi warm stemgeluid en een groot taalgevoel . In de cursus onderzoek ik waar mijn kracht ligt. In het begin van volgend jaar ga ik een demo vormgeven en zal ik kenbaar maken waarvoor je mij kan inzetten.

Daarnaast wil ik mijn ervaring vanuit het fysiek werken en de kennis die ik heb vergaard rondom vroegkinderlijk trauma gaan verbinden. In 2021  hoop ik te starten aan de studie Master Psychomotorische Therapie.

tijd is hier niet gewoon iets dat tikt