Over Judith

Judith Bruynzeels

Breda – 1975. klik hier voor mijn CV

Judith is Rock ‘n Roll mixt Jazz met  poëzie –  Ze zoekt de grilligheid van het moment- Ze durft  het toeval binnen te laten in het repetitieproces – Ze heeft een onuitputtelijk uithoudingsvermogen en is onomstootbaar kwetsbaar

Mijn werk als regisseuse laat zich omschrijven als muzikale poëzie binnen een fysieke montagetechniek. Ik heb een kenmerkende stijl in gebruik van licht en geluid.
Als theatermaker zoek ik naar de buitenstaander die zich aan de rand van de maatschappij bevindt. Verhalen die zich achter het nieuws afspelen krijgen een plek binnen een theatrale vorm. Op poëtische wijze wordt een stem gegeven aan die mensen waar zelden serieus aandacht voor is.

Naast mijn werk als theatermaker ben ik hoofddocent spel en improvisatie aan de opleiding tot theatermaker in Arnhem. Ik verzorg trainingen in Viewpoints. Dit geef ik projectmatig o.a op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, bij straattheatergezelschap Close Act (https://closeact.nl/) en bij Likeminds Factory. Ik ben aan het onderzoeken hoe ik de kracht van deze, oorspronkelijke acteurstraining, in kan gaan zetten voor andere doelgroepen op maatschappelijk vlak.

Sinds een tijdje ben ik mij aan het verdiepen in gespreksvoering, vanuit mijn fascinatie tot het thema luisteren. Welke manieren bestaan er om te speken en te luisteren? In het fysiek werk zie ik wat de wezenlijke kracht is om vanuit het nu een improvisatie samen vorm geven. Ik ontdek ieders eigenheid en hoe deze ingezet wordt om ruimte te bespelen, in verbinding te komen met wat al aanwezig is. Om dit thema, luisteren, verder te onderzoeken volg ik verschillende workshops, zoals geweldloze communicatie en lees ik het boek Het filosofisch gesprek van Kristof van Rossum. In mijn hoofd visualiseer ik een tweetal ontmoetingen in de tuin van JUDKA deze zomer. Een muzikaal, filosofisch bijeenkomen met eten , vuur en een vraag. Op de homepage kun je binnenkort een uitnodiging ontvangen. Ben je nu al nieuwsgierig? Of heb je een andere vraag? Je kan altijd contact opnemen via het contactformulier.