Mijn naam is Haas ; audiovoorstelling

De audio voorstelling is onderdeel van een groter project rondom het thema misbruik/dissociatie . De audiovoorstelling biedt de ervaring hoe het is, om je te verhouden tot de realiteit, als je een trauma met je meedraagt.. Via de koptelefoon worden de luisteraars de belevingswereld ingetrokken van iemand die gedissocieerd is als gevolg van trauma door seksueel misbruik. Judith spreekt, Floris mixt de audio live.

De luisteraar verbindt zich met een jonge vrouw die verloren loopt in de stad. De stad dient als metafoor voor de voortdurende onrust die zich in het lijf en hoofd van de vrouw heeft genesteld. Beelden, gedachtes, ketsen, butsen, stuiten tegen de binnenkant van je schedel.

Mijn naam is Haas is een oproep tot durven luisteren naar een thema dat op allerlei manieren wringt. 

De ervaring van de voorstelling biedt de ingang voor het gesprek waarbij we inzichtelijk maken wat de gevolgen van vroegkinderlijk trauma zijn. Door tijd te nemen om te luisteren creƫren we ruimte om, voorbij het ongemak, te zorgen dat het gesprek over trauma op een meer constructieve wijze gevoerd kan worden.

pilot audiovertelling ik zoek een manier om te wachten
foto: Miriam van Beurden pilot 19 juni 2019

tekst/ spel : Judith Bruynzeels / Componist: Floris van Bergeijk / dramaturgie/tekst advies: Just Rijntjes / gespreksleider Thomas Boer.

Met dank aan Shanti Straub, Joeri Bleumer, Stichting Celevt ,Stichting Rise en Stormkamer

De audiovoorstelling is ontwikkeld met ondersteuning van het Fonds ZOZ.

Dit project bestaat uit drie fases, waarvan het maken van de voorstelling de eerste was. Daarin is onderzocht of de vorm werkt als middel om het gesprek te openen. Dat is gebleken. Nu zijn we in Fase 2. We gaan het land in om op verschillende plekken bijeen te komen om te spelen en te spreken. Op scholen, ggz-instellingen, met naast betrokkenen, in bibliotheken.

De bijeenkomsten hebben als doel de vragen te verzamelen die worden opgeroepen als men spreekt en hoort over seksueel misbruik en de gevolgen daarvan.
Deze vragen zoeken antwoorden. We gaan in Fase 3 op zoek naar deskundigen, filosofen, lotgenoten, traumatherapeuten, die ons handvatten, tips en tools kunnen geven hoe om te gaan met dit complex gegeven. Dit wordt vormgegeven in een meerdelige podcast.

Voor de uitvoering van fase 2 is JUDKA druk met het opzetten en vormgeven van de reeks voorstellingen. Er is al een goede eerste stap genomen; Stichting Socialrun is de eerste subsidiƫnt om dit deel van het project te steunen! JUDKA is nog in gesprek met meerdere andere fondsen en instellingen om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen.


Voor de meest actuele informatie mbt de ontwikkeling van dit project verwijs ik u graag door naar onze Facebookpagina.

Wilt u naar aanleiding van dit project contact met JUDKA opnemen? Klik dan hier.