Cziffra; de naam die ik draag

Ideeen- caravans, muzikanten hangend uit auto’s die ronddraaien een choreografisch gevecht doordraaiende dans aan de rand van de stad aan de rand van je weten, aan de rand van waar je vallen kan, maar we kiepen net niet om maar tollen tolle tolle

Op zoek naar waarom ik deel drie wil maken kom ik Rogier Fokke tegen. Top, hij kent veel families. van binnen.

We gaan is in gesprek met hem…is toch wel bijzonder.

***

‘Lilian Cziffra was een volbloed Roma dochter die na de eerste wereldoorlog met de zogenaamde kindertrein in Nederland is beland. Haar leven en die van mij kruisen elkaar op essentiële punten en dat maakt mijn verbondenheid met de Roma taal, de muziek en het reizen grootser dan soms goed .

Het plan is om deze voorstelling in te gaan dienen bij een van de weinig overgebleven productiehuizen die muziek- theatermakers willen ondersteunen.

Het materiaal voor het verhaal mag de kans krijgen in een groter verhaal opgenomen te worden. Daarvoor zal ik bij het Lira fonds een aanvraag indienen. En ik wil een gypsy orkest. Samen met meerdere retegoede muzikanten die met mij de taal, de muziek en het reizen willen verweven tot een volwaardige avondvertelling!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *