Cziffra, mijn oma.

                                              Lily, omdat we ook zijn wat we verloren hebben. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                   Deze muzikale vertelling is geschreven n.a.v. mijn zoektocht naar mijn grootmoeder Lilian Cziffra.Lilian Cziffra was een volbloed Roma dochter die na de eerste wereldoorlog met de zogenaamde kindertrein in Nederland is beland. Haar leven en die van mij kruisen elkaar op essentiële punten en dat maakt mijn verbondenheid met de Roma taal, de muziek en het reizen grootser dan soms goed is.

Het plan is om deze voorstelling in te gaan dienen bij een van de weinig overgebleven productiehuizen die muziek- theatermakers willen ondersteunen.

Het materiaal voor het verhaal mag de kans krijgen in een groter verhaal opgenomen te worden. Daarvoor zal ik bij het Lira fonds een aanvraag indienen. En ik wil een gypsy orkest. Samen met meerdere retegoede muzikanten die met mij de taal, de muziek en het reizen willen verweven tot een volwaardige avondvertelling!

” In mij raast een fanfare, een rondtrekkend zigeunerorkest dat zijn weerga niet kent!” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *